Wist je dat de Europese heek een lange heeksoort is? Deze wordt maximaal 140 cm lang en 15 kilo zwaar. De heek leeft op 30 tot 400m diepte, is een roofvis en jaagt op haring, ansjovis, sprot en makreel.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
25 g
Gele currypasta
(Contains: Melk (inclusief lactose), Gluten)
100 g
Pompoenblokjes
100 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
85 g
Zilvervliesrijst
1 unit
Heekfilet met huid
(Contains: Vis)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
to taste
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon voor de rijst in een pan met deksel.
Verhit vervolgens de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de gele currypasta 1 minuut op laag vuur. Voeg de pompoenblokjes en 50 ml water per persoon toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Scheur halverwege de spinazie boven de wok of hapjespan klein, laat al roerende slinken en breng op smaak met peper en zout.
Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de heekfilet 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en zout.
Verdeel de rijst en groenten over de borden. Serveer met de heekfilet.