Skip to main content
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt

De zwarteknoflookmarinade in dit recept is gemaakt met echte zwarte knoflook. Het voegt daarmee een heerlijk gekaramelliseerde umami-smaak toe aan dit gerecht.

Labels:
Extra groente
MET MAGNETRON
Eiwitrijk
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensreepjes met Oosterse kruiden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Sjalot

125 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

20 gram

Tahinsaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Sesamzaad)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3198 kJ
Energie (kcal)764 kcal
Vetten30.4 g
waarvan verzadigd8.1 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers24.7 g
Vezels21.7 g
Eiwitten40.1 g
Zout2.9 g
Potassium751.3 mg
Calcium54.4 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hittebestendige kom
Vershoudfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan. Voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 8 minuten staan.
  • Voeg de zwarteknoflookmarinade toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Aubergine in de magnetron
2
  • Snijd de aubergine in de lengte in partjes.
  • Bestrooi met de helft van de Midden-Oosterse kruiden en voeg toe aan een hittebestendige kom. 
  • Dek de kom af met vershoudfolie en verwarm 4 - 5 minuten in de magnetron op de hoogste stand, of tot de aubergine zacht is. 
  • Verwarm, als de partjes nog stevig zijn, de aubergine 1 - 2 minuten langer in de magnetron. 
Bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de varkensreepjes met de overige Midden-Oosterse kruidenmix 2 - 3 minuten, of tot de varkensreepjes gaar zijn.
  • Besprenkel met de honing en zet het vuur uit.
  • Halveer de cherrytomaten. Snipper de sjalot en snijd de verse munt grof. Voeg deze 3 ingrediënten toe aan een saladekom.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
Serveren
4
  • Knijp 1 limoenpartje per persoon uit boven de saladekom.
  • Voeg extra vierge olijfolie naar smaak toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de couscous in kommen. Verdeel de aubergine, de salade en de varkensreepjes eroverheen. Besprenkel met de tahinsaus en garneer met de gefrituurde uitjes. Serveer de overige limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders