Skip to main content
Stoof van kip met verse rozemarijn
Stoof van kip met verse rozemarijn

Stoof van kip met verse rozemarijn

met romige aardappelpuree en bierbostel broodje

3.9
(207)

.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Gerst
Rogge
Spelt

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

125 g

Mushrooms

1 piece

Garlic

⅓ piece

Carrot

1 piece

Bay leaf

½ sprig

Fresh rosemary

150 g

Coq au vin

250 g

Potatoes

5 g

Fresh curly parsley

1 piece

Malted grain bread roll

(Contains: Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge, Spelt May be present: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Gluten, Noten)

25 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium chicken stock

1 tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories864 kcal
Energy (kJ)3613 kJ
Fat31 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate95 g
Sugar12 g
Dietary Fiber15.7 g
Protein44 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Potato Masher

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snijd de ui in parten. Snijd de champignons in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes.

Groenten aanbakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, wortel en champignons 4 - 6 minuten aan met de deksel op de pan. Voeg het laurierblad, de rozemarijn, coq au vin en 75 ml kippenbouillon per persoon toe. Meng de coq au vin goed met de groenten, dek de pan af en laat 16 -18 op laag vuur zachtjes stoven.

Aardappelen koken
3

Schil of was de aardappelen grondig. Kook de aardappelen. afgedekt, in 12 -15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af maar bewaar het kookvocht voor de puree. Laat de aardappelen zonder deksel uitstomen in de pan.

Krulpeterselie snijden
4

Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn. Bak de bierbostel broodjes 6 - 8 minuten in de oven.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de zure room en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens per persoon 1 tl mosterd en 1/2 el roomboter toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de bierbostel broodjes in plakken. Verdeel de aardappelpuree over de borden en schep de kippenstoof er half overheen. Garneer met de krulpeterselie en serveer het brood erbij.

This week's must-try HelloFresh recipes