Skip to main content
Singapore-stijl Laksa met garnalen
Singapore-stijl Laksa met garnalen

Singapore-stijl Laksa met garnalen

met udonnoedels en Thais basilicum

De frisse BLOOM London Dry Gin Tonic is al gemixt en serveer je met ijs en bijvoorbeeld wat verse aardbeien of frambozen. Het perfecte aperitief, maar ook heerlijk bij de kruidige Wereldkeuken-recepten. Proost!

Allergens:
Vis
Gluten
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

130 g

Jumbo shrimp

¼

Tomato paste

10 g

Garlic-ginger-chili mix

½ piece

Shallot

90 milliliters

Coconut milk

2.5 g

Thai basil

½ piece

Lime

10 milliliters

Fish sauce

(Contains: Vis)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains: Gluten, Tarwe)

200 g

Vegetable mix with cabbage

½ sachet(s)

Green curry spices

1 piece

Bloom Premixed G&T

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1.5 tablespoon

Sunflower oil

½ piece

Low sodium fish stock cube

Nutrition Values

Calories682 kcal
Energy (kJ)2855 kJ
Fat38 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate53 g
Sugar16 g
Dietary Fiber8.9 g
Protein30 g
Salt8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Soup pan
High-Sided Bowl
Soup pan with lid
Stick Blender
Colander

Cooking Steps

Bouillon bereiden
1

Pel de garnalen en bewaar de schillen apart. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de garnalenschillen samen met de tomatenpuree 1 - 2 minuten aan. Voeg per persoon: 1/2 visbouillonblokje en 350 ml water toe. Verlaag het vuur.

Tip: Heb je geen visbouillonblokje in huis? Gebruik dan groentebouillon.

Currypasta maken
2

Snijd de sjalot in grove stukken. Meng in een hoge kom de currykruiden met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. Voeg de sjalot en de mix van gember, knoflook en rode peper toe. Blend met een staafmixer tot een gladde currypasta. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en fruit 1 - 2 minuten.

Pruttelen
3

Voeg de kokosmelk toe aan de pan met de currypasta. Plaats een zeef of vergiet boven de pan voor de garnalenschillen en giet de bouillon erbij. Voeg de groentemix toe. Dek de pan af en laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken.

Garnering bereiden
4

Snijd het Thaise basilicum in fijne reepjes en de limoen in 4 partjes.

Soep afmaken
5

Voeg de vissaus toe aan de soep en roer goed door. Voeg de noedels en de garnalen toe aan de soep en laat alles nog 3 minuten zachtjes doorkoken, tot de garnalen roze zijn. Haal de soep van het vuur en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de soep. Proef de soep goed en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Ben je nog niet helemaal comfortabel met het eten met stokjes? Je kan de noedels ook in grove stukken snijden voordat je ze toevoegt aan de soep, dan eet je het gemakkelijker met een lepel!

Serveren
6

Verdeel de soep over de kommen. Garneer met het Thaise basilicum en 1 limoenpartje per persoon. Schenk tot slot de Bloom premixed G&T in leuke glazen.

More delicious recipes with similar ingredients

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Double protein - Tostada met dubbele portie kip

Double protein - Tostada met dubbele portie kip

met een frisse salade van mais en tomaat
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met avocado, cheddar en verse koriander
Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

Fried Eggs with Serundeng-Style Topping & Rainbow Slaw

over lime rice with sweet chili mayo & fresh herbs
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Provençal Venison Meatballs with Greek-Style Cheese

Provençal Venison Meatballs with Greek-Style Cheese

over ginger couscous with vegetables & parsley
Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

Pittige Sri Lankaanse roerbak met chapati

met groentemix, ei en rode currykruiden
Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

Oosterse noedels met vegetarische kipstukjes

met komkommer, verse munt en zoet-pittige chilisaus
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool
Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

Varkenshaaspuntjes in zoete sojasaus

met gember, limoenrijst en komkommersalade
Jalfrezi-stijl kipcurry

Jalfrezi-stijl kipcurry

met gele rijst en komkommer-tomaatsalsa
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Cha Ca La Vong-Style Cod with Rice Noodles

Cha Ca La Vong-Style Cod with Rice Noodles

Vietnamese classic, with nước chấm, broccolini & peanuts
Spicy Harissa Chicken Noodles

Spicy Harissa Chicken Noodles

in coconut curry sauce with peanuts & lime
Veggie No-Beef Noodles

Veggie No-Beef Noodles

with stir-fried vegetables, crispy onions & lime
Teriyaki tofu noedelsalade

Teriyaki tofu noedelsalade

met pinda's, limoen en knapperige groenten
Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

Romige pindakaasnoedels met crispy tempeh

met champignons en spinazie

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce