Skip to main content
Scandinavische salade met lengfilet
Scandinavische salade met lengfilet

Scandinavische salade met lengfilet

met ijsbergsla, verse dille en gebakken aardappelen

3.9
(644)

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Caloriebewust
Familie

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse dille

¼ stuk(s)

Ui

⅕ head

IJsbergsla

stuk(s)

Lengfilet

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

3 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)534 kcal
Energie (kJ)2234 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers7 g
Vezels3.4 g
Eiwitten27 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Snijden
2

Snijd de radijs in dunne plakken. Snijd de komkommer in plakjes. Hak de dille grof en snipper de ui. Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en 1/2 tl mosterd per persoon tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, ui, ijsbergsla en de dille door de dressing.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de lengfilet.

Leng voorbereiden
4

Dep de lengfilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de lengfilet goed in met de overige mosterd – gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.

Leng bakken
5

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de lengfilet 1 – 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden. Meng met de gebakken aardappelen en leg de leng met mosterd erop.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders