De rundertartaar is het lekkerst als je hem kort bakt. Houd je van mosterd? Smeer de tartaar dan aan beide kanten in voor hij in de pan gaat.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Potatoes
½ piece
Red onion
125 g
Mushrooms
½ piece
Tomato
20 g
Mesclun
1 piece
Steak haché
(May be present: Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Ei)
½ sprig
Fresh rosemary
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Haal de rundertartaar alvast uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen. Ris de blaadjes van de rozemarijntakjes en snijd grof.
Weetje: Wist je dat men gemiddeld nog geen 150 gram groente eet per dag? Dat is een stuk minder dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Gelukkig heb je daar met dit gerecht geen last van met ruim 250 gram groente per portie!
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de aardappelen met de rozemarijn, afgedekt, 30 – 35 minuten. Haal na 20 - 25 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
Snijd de tomaat in partjes. Maak in een kleine kom een dressing van de extra vierge olijfolie, wittewijnazijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en mesclun toe aan een saladekom en meng met de dressing.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan en bak de ui en de champignons 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de overige roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Leg de rundertartaar voorzichtig in de koekenpan en bak 3 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Tartaar wordt, in tegenstelling tot de meeste hamburgers of gewone runderburgers, gemaakt van de magere delen van het rund. Hierdoor bevat deze minder calorieën en verzadigd vet. Lekker en in balans dus!
Verdeel de gebakken aardappelen en de champignons met ui over de borden. Leg op ieder bord 1 rundertartaar. Serveer met de salade.