Skip to main content
Romige ovenpasta met verse dragon en oude kaas
Romige ovenpasta met verse dragon en oude kaas

Romige ovenpasta met verse dragon en oude kaas

Verse dragon heeft een uitgesproken smaak die perfect past bij de oude kaas en romige bloemkoolsaus van deze ovenschotel. Hou je van dragon? Voeg dan gerust nog wat meer toe. In Georgië hebben ze een nationale frisdrank die wordt gemaakt met dragon. Het proeven als liefhebber zeker waard!

Labels:
Kid Friendly
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Bloemkool

1.5 takje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten: Selderij)

125 gram

Champignons

90 gram

Farfalle

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

¼ blik(ken)

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

125 ml

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)807 kcal
Energie (kJ)3376.5 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten88 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g

Benodigdheden

Oven
Pan met deksel
Ovenschaal
Staafmixer of blender

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes en de steel in blokjes. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de champignons in dunne plakken en vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter.

3

Smelt de overige roomboter in een andere pan met deksel en fruit de knoflook en dragon 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg ⅓ deel van de melk toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk, voeg de bloemkool toe, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 8 minuten koken. Voeg halverwege de kookroom toe.

4

Kook de farfalle in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

Voeg de champignons toe aan de saus.
5

Haal de bloemkool van het vuur en pureer tot een romige saus. Voeg de champignons en de helft van de oude kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de farfalle over de ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de overige oude kaas en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kaas mooi bruin is. Verdeel de ovenpasta over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders