Skip to main content
Romige ovenpasta met verse dragon en oude kaas
Romige ovenpasta met verse dragon en oude kaas

Romige ovenpasta met verse dragon en oude kaas

Verse dragon heeft een uitgesproken smaak die perfect past bij de oude kaas en romige bloemkoolsaus van deze ovenschotel. Hou je van dragon? Voeg dan gerust nog wat meer toe. In Georgië hebben ze een nationale frisdrank die wordt gemaakt met dragon. Het proeven als liefhebber zeker waard!

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

200 g

Bloemkool

1.5 sprig

Verse dragon

(May be present: Selderij)

125 g

Champignons

90 g

Farfalle

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Ei, Mosterd)

¼ can

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Oude-kaasplakken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Bloem

125 milliliters

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories807 kcal
Energy (kJ)3376.5 kJ
Fat35 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate88 g
Dietary Fiber10 g
Protein31 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Pan with Lid
Oven Dish
Food Processor

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle.

Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes en de steel in blokjes. Ris de dragonblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de champignons in dunne plakken en vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter.

3

Smelt de overige roomboter in een andere pan met deksel en fruit de knoflook en dragon 2 minuten op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg ⅓ deel van de melk toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige melk, voeg de bloemkool toe, breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, 8 minuten koken. Voeg halverwege de kookroom toe.

4

Kook de farfalle in de pan met deksel, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.

Voeg de champignons toe aan de saus.
5

Haal de bloemkool van het vuur en pureer tot een romige saus. Voeg de champignons en de helft van de oude kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de farfalle over de ovenschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met de overige oude kaas en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kaas mooi bruin is. Verdeel de ovenpasta over de borden.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes