Skip to main content
Spaghetti met citroen-knoflookgarnalen
Spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

Spaghetti met citroen-knoflookgarnalen

met romige tomatensaus en rucola

Receptontwikkelaar Chiara: "Garnalen en citroen zijn een gouden duo in de keuken en spelen de hoofdrol in dit gerecht. Ik heb ervoor gekozen om deze twee ingrediënten uit te balanceren met room. De tomaten maken van het gerecht een zoet en hartig geheel."

Labels:
Calorie Smart
Family
Quick Prep
Allergenen:
Schaaldieren
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd10 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Ei)

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2651 kJ
Energie (kcal)634 kcal
Vetten20.5 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten81.7 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels7.1 g
Eiwitten29.3 g
Zout1.3 g
Potassium448.5 mg
Calcium33.3 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de spaghetti.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Kook de spaghetti 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Garnalen bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de tomaat, garnalen, knoflook en de helft van het citroensap toe en bak nog 3 minuten.

Weetje: Ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Saus maken
3
  • Voeg de room toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat de saus 1 minuut inkoken (zie Tip).
  • Voeg de spaghetti toe en verwarm het geheel nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe om de saus wat dunner te maken.

Serveren
4
  • Verdeel de spaghetti over diepe borden.
  • Leg de rucola erbovenop en besprenkel met het overige citroensap.
  • Garneer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders