Skip to main content
Poached Egg in Green Curry Sauce
Poached Egg in Green Curry Sauce

Poached Egg in Green Curry Sauce

with pita bread, spinach, leek & fennel

4.3
(391)

Tags:
Veggie
Allergens:
Ei
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Red chili pepper

½ piece

Leek

½ piece

Fennel

½ sachet(s)

Green curry spices

2 piece

Egg

(Contains: Ei)

90 milliliters

Coconut milk

50 g

Spinach

2 piece

Pita bread

(Contains: Gluten, Tarwe)

¼ piece

Lime

25 g

Greek-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3204 kJ
Calories766 kcal
Fat41.7 g
Saturated Fat22.2 g
Carbohydrate60.8 g
Sugar9.2 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein33.1 g
Salt2.6 g
Potassium439.9 mg
Calcium126.3 mg
Iron2.5 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Casserole with Lid
Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne reepjes.

Tip: Je verwarmt de oven voor om de pitabroodjes af te bakken. Je kunt er ook voor kiezen de pitabroodjes te verwarmen in een toaster of bak 1 - 2 minuten per kant in de koekenpan. 

Smaakmakers bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook, gember en rode peper 1 minuut (zie Tip). Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. 

Tip: Gebruik een hapjespan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan meerdere hapjespannen.

Curry maken
3

Voeg de prei en venkel toe en bak nog 3 - 5 minuten. Bereid ondertussen de bouillon. Voeg de kokosmelk en 50 ml bouillon per persoon toe, kook de saus, onafgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Dek de pan af en laat de eieren in 8 - 10 minuten stollen op middelhoog vuur (zie Tip). Haal, als het geheel te nat blijft, halverwege het deksel van de pan zodat overtollig vocht kan verdampen.

Tip: De eieren zijn gaar als het eiwit wit begint te kleuren, maar de eidooiers nog zacht zijn. Als je meer van harde dooiers houdt, kun je de eieren langer garen.

Pita bakken
5

Bak ondertussen het pitabrood 6 - 8 minuten in de oven. Snijd de limoen in partjes. Verkruimel de witte kaas boven een kleine kom.

Serveren
6

Verdeel de groente curry en eieren over de borden en garneer met de witte kaas. Serveer met het pitabrood en knijp 1 limoenpartje per persoon uit over de groente curry.

Weetje: Wist je dat 100 gram prei je meer dan 1/3 van de ADH foliumzuur oplevert? Deze B-vitamine is essentieel voor de groei en goede werking van het lichaam.

This week's must-try HelloFresh recipes