Pasta pesto met tonijn

Pasta pesto met tonijn

Geserveerd met sla en cherrytomaten

Lees meer

Vanavond waan je je in Italië met dit pastagerecht in de kleuren van de Italiaanse vlag. Conchiglie betekent 'schelpen' in het Italiaans. Niet verrassend dus dat deze pasta zo heet! De vorm van deze verse pasta is perfect voor een dikke saus als deze – de schelpjes vullen zich met de tonijn-pestosaus.

Labels:Family
Allergenen:VisGlutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

1 stuks

Ui

250 g

Rode cherrytomaten

1 blik

Tonijn in olijfolie

(BevatVis)

180 g

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

60 g

Mesclun

(Kan sporen van allergenen bevatten)

80 g

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3452 kJ
Energie (kcal)825 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels7 g
Eiwitten26 g
Zout1.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Fruitmesje
Pan met deksel
Zeef
Saladekom
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Tomaten snijden
Tomaten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.

Tonijn uitlekken
Tonijn uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

Pasta koken
Pasta koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 14 – 16 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade aanmaken
Salade aanmaken
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Bakken en mengen
Bakken en mengen
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de gekookte conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de mesclun.