Skip to main content
Moussaka met vegetarisch gehakt en aubergine
Moussaka met vegetarisch gehakt en aubergine

Moussaka met vegetarisch gehakt en aubergine

met linzen en oude kaas

Met dit recept tover je 474 gram groenten per portie op je bord.

Tags:
-30% carbs
Veggie
High Protein
Allergens:
Gerst
Soja
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¾ piece

Eggplant

¼ can

Lentils

½ piece

Onion

½ piece

Carrot

100 g

Vegan mince

(Contains: Gerst, Soja, Gluten)

½ sachet(s)

Dried oregano

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

¼ sachet(s)

Ground cinnamon

½ pack

Chopped tomatoes

75 g

Greek yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Grated aged cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1.5 tablespoon

Olijfolie

0.12 piece

Zoutarm groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories671 kcal
Energy (kJ)2809 kJ
Fat41.8 g
Saturated Fat13.7 g
Carbohydrate32.8 g
Sugar22.2 g
Dietary Fiber12 g
Protein35.8 g
Salt2.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Sautépan or large frying pan
Grater
Colander
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik.
  • Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Rooster de aubergine 17 - 20 minuten in de oven. Laat de oven aan voor later gebruik.
Bakken
2
  • Giet de linzen af in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
  • Snipper de ui grof.
  • Schil de wortel en rasp de wortel met een grove rasp.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan en fruit de ui 1 minuut op middelhoog vuur.
Saus maken
3
  • Voeg het vegetarische gehakt, de wortel, de oregano, de Midden-Oosterse kruidenmix en per persoon: 1/4 zakje kaneel en 1/8 bouillonblokje toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten. 
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de tomatenblokjes en linzen toe aan de pan, roer goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Kook de saus 2 - 3 minuten op laag vuur.
Moussaka opbouwen
4
  • Schep een laag saus op de bodem van een ovenschaal en bedek de saus met een deel van de aubergine.
  • Schep vervolgens een laag saus op de aubergine. Herhaal dit tot alle saus op is, maar eindig met een laag van aubergine.
  • Verdeel de Griekse yoghurt over de aubergine. Breng op smaak met peper.
  • Bestrooi met de geraspte oude kaas.
Moussaka bakken
5
  • Bak de moussaka 15 - 20 minuten in de oven, of tot de korst goudbruin kleurt (zie Tip).

Tip: Zet voor een mooi goudbruinlaagje de laatste 5 minuten de grillstand van de oven aan.

Serveren
6
  • Verdeel de moussaka over de borden. 

This week's must-try HelloFresh recipes