USPs: Moussaka - Grieks -
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ piece
Eggplant
½ piece
Onion
⅓ piece
Courgette
⅓ piece
Bell pepper
1 piece
Garlic
⅓ sachet(s)
Dried oregano
¾ teaspoon
Ground cinnamon
1
Tomato paste
25 g
Red split lentils
1 pack
Chopped tomatoes
1 piece
White bread roll
25 g
Crème fraîche
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Grated aged Gouda
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Olive oil
125 milliliters
Low sodium vegetable stock
¾ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Brown sugar
1 teaspoon
Balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de aubergine in de breedte in halve plakjes van 1/2 cm dik. Snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm. Verwijder de zaadlijsten van de gele paprika en snijd de paprika in blokjes van 1 cm. Pers de helft van de knoflook of snijd fijn, de overige knoflook houd je heel. Deze gebruik je later om de ciabatta mee in te wrijven.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur. Voeg de ui toe en bak 3 minuten. Voeg de courgette en de gele paprika toe, breng op smaak met peper en zout en bak 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook toe, en voeg ook de oregano, de kaneel en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten mee.
Voeg de rode splitlinzen, de zwarte balsamicoazijn, de tomatenblokjes, de bouillon en de bruine suiker toe. Roer goed, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig door, zodat de linzen niet aanbakken.
Leg ondertussen de plakjes aubergine op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met de zonnebloemolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze 10 - 12 minuten in de oven. Halveer ondertussen de witte ciabatta en wrijf in met de overige knoflook, besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Doe het tomatenmengsel in een ovenschaal en leg de plakjes aubergine op het mengsel. Besmeer de aubergine met de crème fraîche enbestrooi met de geraspte oude kaas. Bak de moussaka nog 5 - 6 minuten in de oven en leg in de laatste 2 - 3 minuten het knoflookbrood erbij.
Serveer de moussaka in diepe borden, samen met het knoflookbrood.