
Stamppot werd in Nederland populair in de 17e eeuw, toen het een basisrecept werd in de winterse keuken. Omdat aardappelen er in overvloed en goedkoop waren, konden boeren zich op deze manier makkelijk vol eten tijdens de koude wintermaanden!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Prei
4 stuk(s)
Gehaktballetjes van varken en rund
(Kan bevatten: Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja)
10 ml
Ketjap manis
(Bevat: Soja, Tarwe)
25 gram
Spekreepjes
2 el
[Plantaardige] roomboter
50 ml
Zoutarme runderbouillon
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen voor de wortel en aardappelen.



Tip: De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn. Je verwarmt ze later nog in de jus.

