Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Lentestamppot met rode bieten, feta en hazelnoten

Zomerse smaken en de bekende combinatie van rode bieten en feta

Een stamppot hoeft niet persé iets van de winter te zijn! In deze lentestamppot vind je frisse smaken en de gekarameliseerde sjalot zorgt voor een zoet accent. De feta importeren we rechtstreeks uit Griekenland bij de familie Hrysafi. De feta wordt speciaal voor HelloFresh geportioneerd en verpakt in Griekenland.

Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

20 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

175 gram

Rode biet

40 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

naar smaak

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)631 kcal
Energie (kJ)2640 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers0 g
Vezels14 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Koekenpan

Instructies

1

Was de aardappelen (doré) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel met een beetje zout. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de sjalot, knoflook en rode bieten klein en verkruimel de feta.
2

Snipper ondertussen de sjalot. Hak de hazelnoten grof en verkruimel de feta. Snijd de rode bieten in kwarten. Bewaar de rode bieten apart en kook deze de laatste 3 minuten met de aardappelen mee.

3

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten 2 minuten, zonder olie. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Fruit de sjalot.
4

Verhit de helft van de roomboter in dezelfde koekenpan en fruit de sjalot 4 - 5 minuten op laag vuur. Bestrooi met peper en zout.

Maak een puree.
5

Stamp ondertussen de aardappelen en rode bieten tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd en ⅔ deel van de feta door de stamppot en breng goed op smaak met peper en zout. Scheur de veldsla klein en voeg toe.

Verdeel stamppot over de borden en garneer met de sjalot, geroosterde hazelnoten en overige feta.
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de sjalot, geroosterde hazelnoten en overige feta.