Skip to main content
Scones met cranberry's en sinaasappel
Scones met cranberry's en sinaasappel

Scones met cranberry's en sinaasappel

10 porties | met kaneel

5.0
(2)

.

Labels:
Recept
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

260 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

8 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

150 ml

Biologische boeren karnemelk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

80 gram

Cranberrychutney

40 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

1 stuk(s)

Handsinaasappel

3 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Mascarpone

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

70 gram

[Plantaardige] roomboter

55 gram

Suiker

1 tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5001 kJ
Energie (kcal)1195 kcal
Vetten50.7 g
waarvan verzadigd33.7 g
Koolhydraten163.5 g
waarvan suikers62.8 g
Vezels9.1 g
Eiwitten22.3 g
Zout4.3 g
Potassium154.9 mg
Calcium5.6 mg

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Garde
Kleine kom

Instructies

Deeg maken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomboter uit de koelkast. Rasp de schil van de sinaasappel en pers 1 el sinaasappelsap.
  • Meng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, het zout, de sinaasappelrasp, 1/2 zakje kaneel en 40 gram suiker.
  • Kneed de roomboter en de droge ingrediënten tot er broodkruimels ontstaan.
  • Voeg de karnemelk en de gedroogde cranberry's toe en kneed tot een glad, gelijkmatig deeg.
Scones maken
2
  • Rol kleine ballen van het deeg. Gebruik ongeveer 2 el deeg per bal.
  • Verdeel de deegballen over een bakplaat met bakpapier.
  • Bak de scones 10 - 15 minuten in de oven.
Kaneelmascarpone maken
3
  • Meng in een kleine kom de cranberrychutney met 1 el sinaasappelsap.
  • Meng in een kom de mascarpone met de overige kaneel en 15 gram suiker. Meng met een garde tot een luchtig geheel.
  • Haal de scones uit de oven en laat volledig afkoelen. 
  • Verdeel de scones over een serveerschaal. Serveer met de kaneelmascarpone en cranberrychutney.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders