Skip to main content
Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing
Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing

Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing

Lekker met sinaasappel

3.6
(1,1K)

De sinaasappel is een van de favoriete fruitstukken van Maartje. “Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je het in een gerecht gebruiken voor een extra frisse smaak, maar je kunt de sinaasappel natuurlijk ook gebruiken voor een goed glas jus d’orange.” De kipdrumsticks zijn door onze leverancier al gemarineerd in knoflook en tuinkruiden.

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

4 stuk(s)

Gekruide kipdrumsticks

100 stuk(s)

Snijbonen

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Rode cherrytomaten

2 takje(s)

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

50 gram

Gesneden andijvie

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)767 kcal
Energie (kJ)3209.1 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten70 g
Vezels13 g
Eiwitten41 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Pan
Koekenpan

Instructies

1

Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel. Voeg naar smaak zout toe, breng afgedekt aan de kook en kook in 20 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de kipdrumsticks in tot het bot
2

Snijd ondertussen de kipdrumsticks op 1 plek in tot het bot. Verhit de helft van de roomboter in een andere pan met deksel en bak de kipdrumsticks eerst rondom aan op hoog vuur. Voeg een bodempje van ½ - 1 cm warm water toe en bak de kipdrumsticks, afgedekt, op middelhoog vuur 15 – 20 minuten. Voeg extra water toe als de pan te droog wordt.

3

Dop ondertussen de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd klein. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de snijbonen en knoflook 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout, dek de pan af en bak 5 minuten.

Voeg de cherrytomaten en oregano toe
4

Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn. Voeg de cherrytomaten en oregano toe aan de snijbonen en bak 3 minuten mee. Zet daarna het vuur uit.

5

Pers het sap van de sinaasappel uit en maak een dressing van de witte balsamicoazijn, 1 tl mosterd per persoon, 2 el sinaasappelsap per persoon, de overige olijfolie, peper en zout.

Voeg de andijvie toe aan de groenten
6

Stamp de aardappelen grof. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en/of kookvocht, de overige mosterd en peper en zout toe. Voeg daarna de gebakken groenten, de rauwe andijvie en eventueel extra mosterd naar smaak toe.

Serveer de groenten met de kipdrumsticks
7

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de dressing en serveer met de kipdrumsticks. Besprenkel de maaltijd naar smaak met het vet van de kipdrumsticks.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders