Skip to main content
Appeltaart-wentelteefjes
Appeltaart-wentelteefjes

Appeltaart-wentelteefjes

2 porties | met citroenslagroom en stukjes speculaas

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Alsof wentelteefjes nog niet lekker genoeg zijn! In dit recept beleg ze met zelfgemaakte gekaramelliseerde appelmoes, een toefje citroenslagroom en speculaasstukjes.

Allergenen :
Milk
Soja
Hvede
Egg

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

200 ml

Slagroom

(Bevat: Milk)

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Appel

3 tl

Gemalen kaneel

2 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Milk, Soja, Hvede)

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Egg)

125 ml

Biologische halfvolle melk

(Bevat: Milk)

60 gram

Speculaasstukjes

(Bevat: Hvede Kan bevatten: Glutenhaltiges Getreide)

Zelf toevoegen

5 el

Suiker

4 el

[Plantaardige] roomboter

100 ml

Water voor saus

Voedingswaarden

Energie (kJ)4804 kJ
Energie (kcal)1148 kcal
Vetten68.3 g
waarvan verzadigd39.9 g
Koolhydraten111.2 g
waarvan suikers60.7 g
Vezels8.5 g
Eiwitten20.9 g
Zout1.4 g
Potassium102.5 mg
Calcium75 mg

Benodigdheden

Grote kom
Rasp
Kleine kom
Mixer
Koekenpan met deksel
Diep bord
Garde
Large Frying Pan

Instructies

1
  • Klop met een handmixer de slagroom en 1 el suiker gedurende 2 - 3 minuten.
  • Rasp de citroen boven de slagroom, roer de citroenrasp erdoorheen en zet in de koelkast tot stap 4.
  • Snijd de appels in blokjes van 1 cm en pers de citroen uit boven een kleine kom.
  • Meng in een grote kom de appels, het citroensap en de rest van de suiker.
2
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het appelmengsel toe en zet het vuur laag. Laat 6 minuten afgedekt koken.
  • Haal het deksel van de pan, roer de helft van de kaneel door het appelmengsel en laat nog 6 minuten sudderen, of tot de appel zacht wordt en de suiker bruin gekaramelliseerd is.
  • Snijd de briochebroodjes doormidden.
3
  • Meng in een groot diep bord de eieren, de melk, een snufje zout en de rest van de kaneel en klop goed.
  • Verhit 2 el roomboter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Week de briocheplakken per twee stuks in het eimengsel, tot ze volledig verzadigd zijn.
  • Bak direct gedurende 4 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit tot alle plakjes klaar zijn.
4
  • Verdeel de wentelteefjes over de borden.
  • Giet de gekaramelliseerde appelmoes erover.
  • Serveer met een toefje citroenslagroom en strooi de speculaasstukjes erover.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

Fusili met garnalen in romige kerriesaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in sinaasappelsaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde aardappelen en salade
Platbrood met garnalen en tahinsaus

Platbrood met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

Bami in Surinaamse stijl met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderijpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, krieltjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus