The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
140 g
Rump steak
300 g
Potatoes
2 piece
Garlic
½ piece
Red onion
⅕ head
Butter lettuce
5 g
Fresh chives
(May be present: Selderij)
½ piece
Roma tomato
½ bunch
Radish
25 g
Capers & sliced pickles
25 g
Bacon lardons
10 g
Chopped walnuts
(Contains: Noten, Walnoten May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)
[Plant-based] milk
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
2 teaspoon
Mustard
¼ piece
Low sodium beef stock cube
60 g
[Plant-based] butter
Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast, wrijf beide kanten van de biefstuk in met peper en zout en laat op kamertemperatuur komen (TIP). Breng water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Heb je de tijd? Haal het vlees dan minimaal een halfuur voordat je begint met koken uit de koelkast.
Pers of snijd de knolook fijn. Snipper de ui fijn. Hak de bieslook fijn. Weeg de botersla af en snijd grof. Snijd de pruimtomaat in partjes. Verwijder het radijsblad van de radijs en snijd de radijs in kwarten.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon; 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd en 1 tl honing. Meng de kappertjes en augurken en de gesnipperde rode ui door de dressing en breng op smaak met met peper en zout. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder olie, in 6-8 minuten goed knapperig. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
Laat in een koekenpan de boter smelten op middelhoog vuur (TIP). Bak de biefstuk bak 2 - 4 minuten per kant (TIP). Haal de biefstuk uit de pan en laat, tot serveren, rusten onder aluminiumfolie. Voeg de knoflook toe aan de boter in de koekenpan en bak dit 1 minuut goudbruin. Voeg per persoon 1/4 bouillonblokje en 1 el water toe en roer tot er een jus ontstaat. Laat dit 1 minuut inkoken op laag vuur.
Tip: Tip1: Zorg dat de boter gaat bruisen maar laat het niet verbranden. Wanneer het bruis wegtrekt en de boter begint te kleuren leg je het vlees in de pan. Tip2: bak het vlees naar jouw gewenste garing.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg de bieslook, 1 tl mosterd per persoon en een scheutje melk toe om de puree smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de botersla, radijsjes, spekjes en tomatenpartjes toe aan de dressing en meng goed door. Garneer met de walnootstukjes. Leg de biefstuk op een bord en giet de jus eroverheen. Serveer met de salade en aardappelpuree.