Skip to main content
Cheesy kipfilet met pesto en cherrytomatensalade
Cheesy kipfilet met pesto en cherrytomatensalade

Cheesy kipfilet met pesto en cherrytomatensalade

met knoflookbroccoli en Parmigiano Reggiano

Kipfilet is een mager, veelzijdig stuk vlees met een milde smaak en malse textuur. Het absorbeert gemakkelijk kruiden en past bij veel verschillende keukens!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
-30% koolhydraten
Eiwitrijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

180 gram

Broccoli

65 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2713 kJ
Energie (kcal)648 kcal
Vetten46.3 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten5.8 g
waarvan suikers3.5 g
Vezels7.4 g
Eiwitten49.5 g
Zout1.2 g
Potassium623 mg
Calcium68.4 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de broccoli.
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes.
  • Kook de broccoli 2 - 3 minuten voor. Giet af en laat uitstomen.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten. Pers de knoflook of snijd fijn.
Broccoli bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de broccoli 4 - 5 minuten.
  • Bak in de laatste 30 seconden de knoflook mee. 
  • Rasp met een fijne rasp de helft van de Parmigiano Reggiano boven de broccoli en laat de Parmigiano Reggiano, afgedekt, in 2 - 3 minuten smelten.
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de rodewijnazijn en 1/2 tl pesto per persoon.
Kip bakken
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Draai de kipfilet nog 1 keer om en besmeer de kipfilet met de overige pesto. 
  • Strooi de kaas over de kipfilet. Dek de pan af met het deksel en bak 3 - 4 minuten, of tot de kaas volledig gesmolten is.
Serveren
4
  • Voeg de cherrytomaten en slamix toe aan de saladekom. Meng goed door de dressing.
  • Serveer de kipfilet over de borden met de salade en broccoli ernaast.
  • Rasp de overige Parmigiano Reggiano over de broccoli. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders