Skip to main content
Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

Kip yakitori met zoete Aziatische saus en gomasio

met rijst, broccoli en wortel

4.2
(833)

Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!

Labels:
Family
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Broccoliroosjes

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Bosui

100 gram

Kipsatéblokjes

2 spies(jes)

Spies

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)634 kcal
Energie (kJ)2651 kJ
Vetten16.1 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten84.4 g
waarvan suikers14.5 g
Vezels8.6 g
Eiwitten33.3 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Koekenpan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Kook de rijst, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en fruit de knoflook en wortel 1 minuut.

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Kip bakken
2
  • Voeg de broccoli en 3 el water per persoon toe aan de koekenpan van de wortel. Dek de pan af en stoof in 8 – 10 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de bosui in stukken van 2 cm. Rijg de kip en de bosui om en om aan een spies (zie Tip).
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipspiezen 3 - 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

Afmaken
3
  • Voeg in de laatste minuut de zoete Aziatische saus en de gomasio toe.
  • Laat de saus karamelliseren.
Serveren
4
  • Verdeel de groenten en de rijst over de borden.
  • Leg op ieder bord 2 kipspiezen.
  • Schenk de saus over de groenten en de rijst.
  • Voeg eventueel sojasaus toe naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders