
Yakitori betekent gegrilde kip in het Japans; yaki (gegrild) en tori (kip). Vandaag maak je een zoete saus om het gespiesd kippenvlees extra smaak te geven!
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
75 g
Jasmine rice
½ piece
Garlic
100 g
Broccoli florets
(May be present: Selderij)
2 piece
Scallions
100 g
Diced chicken
2 skewer(s)
Skewers
1 sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
½ sachet(s)
Gomashio
(Contains: Sesamzaad)
1 piece
Yellow carrot
¼ piece
Low sodium chicken stock cube
1 tablespoon
Olive oil
to taste
[Reduced salt] soy sauce
to taste
Salt and pepper

Weetje: Dithiolthionen zijn bioactieve stoffen die voorkomen in knoflook. Ze hebben een positief effect op het cholesterolgehalte en werken als antioxidant.

Tip: Heb je weinig tijd? Rijg de kipstukjes en bosui dan niet aan een spies, maar bak ze los in de pan. Minder werk, maar wel even lekker!

