Skip to main content
Italiaanse pitabroodjes met bataat en tomaat-pestosalade
Italiaanse pitabroodjes met bataat en tomaat-pestosalade

Italiaanse pitabroodjes met bataat en tomaat-pestosalade

4.3
(427)

Door de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto Genovese en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het Turkse broodje shoarma. Het is leuk om je eigen broodje te beleggen door de salade, pitabroodjes en de ijsbergslamelange in verschillende bakjes op tafel te zetten.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

1 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Mini-pitabroodjes

(Bevat: Gluten)

2 stuk(s)

Tomaat

40 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

100 stuk(s)

Gekruid rundergehakt

40 gram

IJsbergsla en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)938 kcal
Energie (kJ)3925 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten82 g
Vezels9 g
Eiwitten38 g

Benodigdheden

Oven
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Koekenpan

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier
2

Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik. Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 12 - 15 minuten in de oven. Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

3

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

Meng het gehakt met de tomaat
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de bataatstokjes
5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met tomaat-pestosalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de bataatstokjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders