Skip to main content
Italiaanse pitabroodjes met bataat en tomaat-pestosalade
Italiaanse pitabroodjes met bataat en tomaat-pestosalade

Italiaanse pitabroodjes met bataat en tomaat-pestosalade

4.3
(427)

Door de combinatie van Italiaans gekruid rundergehakt, groene pesto Genovese en rozemarijn is dit gerecht een Italiaanse variant van het Turkse broodje shoarma. Het is leuk om je eigen broodje te beleggen door de salade, pitabroodjes en de ijsbergslamelange in verschillende bakjes op tafel te zetten.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Zoete aardappel

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

2 unit

Mini-pitabroodjes

(Contains: Gluten)

2 unit

Tomaat

40 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

100 unit

Gekruid rundergehakt

40 g

IJsbergsla en veldsla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories938 kcal
Energy (kJ)3925 kJ
Fat49 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate82 g
Dietary Fiber9 g
Protein38 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Baking Sheet
Parchment Paper
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier
2

Schil de bataat en snijd in repen van 1 cm dik. Verdeel de bataat op een bakplaat met bakpapier en meng met de rozemarijn, de helft van de olijfolie, peper en zout. Bak de bataat 12 - 15 minuten in de oven. Besprenkel de pitabroodjes met water en verwarm de laatste 5 minuten bij de bataat in de oven of in een broodrooster.

3

Snijd ondertussen de tomaat in plakken en meng met de pesto in een saladekom.

Meng het gehakt met de tomaat
4

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het rundergehakt in 5 minuten los. Meng daarna met de tomaat-pestosalade en breng op smaak met peper en zout.

Serveer met de bataatstokjes
5

Verdeel de pitabroodjes over de borden. Laat iedereen aan tafel zelf de pitabroodjes beleggen met tomaat-pestosalade en de ijsbergslamelange. Serveer met de bataatstokjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes