Skip to main content
Heldere vissoep met citroen en tijm
Heldere vissoep met citroen en tijm

Heldere vissoep met citroen en tijm

Een lichte maaltijd voor een mooie lentedag

3.4
(2,6K)

De koolvis is het onbekende zusje van de kabeljauw. Koolvis heeft een volle smaak, doordat de vis zich voedt met o.a. garnalen. Deze vis is gevangen in de koude wateren ten noordoosten van Schotland. Voor deze soep hoef je niet persé visbouillon te gebruiken, je kunt het ook vervangen door groentebouillon.

Allergens:
Selderij
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

150 g

Kruimige aardappelen

2 unit

Bleekselderij

(Contains: Selderij)

¼ unit

Citroen

1 unit

Tomaat

2 sprig

Gedroogde tijm

100 g

Koolvisfilet zonder huid

(Contains: Vis)

Not included in your delivery

1 unit

Visbouillonblokje

(Contains: Vis)

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories419 kcal
Energy (kJ)1753 kJ
Fat17 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate35 g
Dietary Fiber7 g
Protein28 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Grater
Pan
Bowl

Cooking Steps

Snijd de groenten klein
1

Kook 500 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Was de aardappelen (maritima) grondig en snijd in kleine blokjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakken. Rasp de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit.

Bak de groenten
2

Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen, bleekselderij en een ½ tl citroenrasp per persoon toe, zet het vuur iets hoger en bak al roerende 1 minuut.

3

Schenk het kokende water in de pan, verkruimel het bouillonblokje erboven, dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen de tomaat klein en ris de tijmblaadjes van de takjes. Voeg de tomaat en het grootste deel van de tijm meteen toe aan de soep.

Voeg de koolvis toe
5

Snijd de blokjes koolvis als het nodig is in kleinere stukken en voeg deze voorzichtig toe aan de pan. Besprenkel met een ½ el citroensap per persoon en kook de soep, afgedekt, nog 5 minuten.

Verdeel de soep over de kommen
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de overige tijm en besprenkel met een ½ el extra vierge olijfolie per persoon en overgebleven citroensap naar smaak.

Tip! Heb je bleekselderij over? Dit is een lekkere basis voor een groene smoothie. Verwijder de draden van de bleekselderij door de stengels doormidden te knakken en de draden eruit te trekken en pureer per persoon 2 stengels bleekselderij met 1 appel en een ½ el citroensap. Voeg water toe om de smoothie te verdunnen. De appel kun je ook vervangen door peer, mango of ananas.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes