Skip to main content
Gratin met gehakt, prei en bloemkool

Gratin met gehakt, prei en bloemkool

en groene salade met amandelen

Met dit recept tover je 377 gram groenten per portie op je bord!

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

185 gram

Bloemkool

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Witlof

120 gram

Gekruid rundergehakt

(Kan bevatten: Ei, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Tarwe)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse dille & bieslook

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3466 kJ
Energie (kcal)828 kcal
Vetten63.5 g
waarvan verzadigd24.4 g
Koolhydraten16.1 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels10.1 g
Eiwitten43.8 g
Zout2.8 g
Trans Fat0.7 g
Potassium482.5 mg
Calcium110.2 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Small Frying Pan
Ovenschaal
Staafmixer
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de bloemkool 8 - 10 minuten op middelhoog vuur.  Giet af en laat uitstomen.
  • Was de prei grondig en snijd in halve ringen.
  • Verwijder de onderkant van de witlof. Halveer de witlof in de lengte en verwijder de harde kern.
Koken
2
  • Verhit ½ el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 1 - 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt en kerriepoeder toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak het gehakt in 3 - 5 minuten los. 
  • Verhit een kleine koekenpan met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de witlof toe. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
Ovenschaal maken
3
  • Voeg 2/3 van de Grana Padano, de mosterd, 1/2 el roomboter per persoon toe aan de bloemkool. Breng op smaak met peper en zout.
  • Gebruik een staafmixer om de bloemkool tot een gladde puree te maken.
  • Meng het gehakt met de prei, de witlof en de bloemkoolpuree in een ovenschaal. Bedek met de geraspte kaas en de overige Grana Padano en bak 20 minuten.
Amandelen roosteren
4
  • Zorg dat de koekenpan van de witlof schoon is. Verhit zonder olie en rooster de amandelen 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Pluk de blaadjes van de verse kruiden.
Salade maken
5
  • Meng in een saladekom de slamix met de verse kruiden, amandelen en extra vierge olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de gratin van gehakt en bloemkool op borden.
  • Serveer de salade ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders