BestellenCadeaubon
Gemarineerde kipdrumsticks met krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gemarineerde kipdrumsticks met krieltjes

Gemarineerde kipdrumsticks met krieltjes

Geserveerd met een kleurrijke lentesalade

Met dit gerecht haal jij de lente alvast in huis – met radijs, komkommer, krieltjes en kipdrumsticks is het een kleurrijk geheel. De kipdrumsticks hebben we alvast voor je gemarineerd en gekruid met oregano, basilicum en peterselie, dat scheelt jou weer tijd!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Gemarineerde kipdrumsticks

200 gram

Krieltjes

7 stuk(s)

Radijs

⅓ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse dille

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Mosterd

½ tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd12.5 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers7 g
Vezels6 g
Eiwitten39 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Fruitmesje
Saladekom

Instructies

Inkeping maken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Snijd de kipdrumsticks op twee plekken per drumstick in tot op het bot. Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de kipdrumsticks op hoog vuur in 5 – 6 minuten rondom bruin.

Kip braden
2

Verlaag het vuur en schenk 1 el water per persoon in de pan van de kipdrumsticks. Bak de kipdrumsticks, afgedekt, 15 – 18 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om. Haal daarna uit de pan, maar bewaar het bakvet in de pan.

Krieltjes koken
3

Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
4

Verwijder ondertussen het radijsblad van de radijs en snijd de radijs in dunne plakken. Snijd of schaaf de komkommer in de lengte in lange linten. Snijd de dille fijn.

Dressing maken
5

Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en de fijngesneden dille. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla, radijs en komkommer met de dressing.

Serveren
6

Voeg de krieltjes toe aan de pan met bakvet van de kipdrumsticks en schep goed om. Verdeel de krieltjes en salade over de borden en serveer de kipdrumsticks erbij.