Skip to main content
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook

3.5
(3,8K)

Voor dit gerecht hebben we kippendij gekonfijt. Konfijten is een kooktechniek waarbij vlees, wild of gevogelte langdurig wordt gegaard in dierlijk vet. Wij hebben hier verse kruiden aan toegevoegd voor extra veel smaak. De konfijtte kippendij is 3 uur lang gegaard op een temperatuur van 75 graden celsius.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauMoeilijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

¼ stuk(s)

Flespompoen

1 stuk(s)

Appel

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 takje(s)

Verse rozemarijn

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)643 kcal
Energie (kJ)2690.3 kJ
Vetten21 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten80 g
Vezels10 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Snijd de flespompoen in blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen (musica) en flespompoen en snijd beide in blokjes van 2 cm. Verwijder het klokhuis van de appel (goudreinet) en snijd in even grote blokjes. Snijd of pers de knoflook fijn.

2

Kook de aardappelen 10 minuten voor in de pan met deksel. Voeg halverwege de pompoenblokjes toe en kook 5 minuten mee.

Voeg de ingrediënten bij elkaar in een ovenschaal.
3

Giet de aardappelen en pompoenblokjes af en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Voeg de knoflook toe, besprenkel met olijfolie en meng goed door. Voeg de rozemarijntakjes toe en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Voeg halverwege de appel toe en schep een keer om. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de kippendij.
4

Smelt ondertussen de roomboter in een koekenpan (zie tip) en bak de gekonfijte kippendij 10 minuten op middellaag vuur. Keer regelmatig om.

Verdeel het gerecht over de borden.
5

Verdeel de geconfijte kippendij en pompoen-aardappelschotel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders