Skip to main content
Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes
Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

Double veggie - Aziatische fusionsalade met vegetarische runderpuntjes

met paprika en sojabonen als extra

4.7
(33)

De vegetarische runderpuntjes zijn gemaakt van tarwekorrels en hebben een vezelachtige structuur met bite. Daarnaast zitten ze ook vol ijzer en vitamine B12, dus je komt niks tekort met deze salade.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Soja
Gluten
Tarwe
Gerst
Ei
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 teaspoon

Fresh ginger

¼ piece

Lime

35 g

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Gluten, Tarwe)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains: Soja, Gluten, Tarwe)

80 g

Vegetarian beef-style pieces

(Contains: Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, Ei)

½ piece

Cucumber

1 piece

Roma tomato

¼ piece

Red onion

5 g

Fresh coriander

(May be present: Selderij)

½ piece

Bell pepper

50 g

Edamame

(Contains: Soja)

100 g

Fresh udon noodles

(Contains: Gluten, Tarwe)

10 g

Salted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

½ teaspoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Energy (kJ)2580 kJ
Calories617 kcal
Fat21 g
Saturated Fat2.5 g
Carbohydrate69.5 g
Sugar19.9 g
Dietary Fiber8.2 g
Protein34.7 g
Cholesterol0.3 mg
Salt4.5 g
Potassium150.7 mg
Calcium16.8 mg
Iron0.4 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Salad Bowl
Wok

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Rasp de knoflook en de gember fijn. Snijd per persoon 2 partjes van de limoen.
  • Meng in een kom de zoete Aziatische saus, het sesamzaad, de sojasaus, de gember en de knoflook (zie Tip). Voeg er per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 partje limoen aan toe. Meng goed.
  • Meng 2/3 van dit mengsel met de vegetarische runderpuntjes en laat marineren terwijl je de groenten snijdt.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg deze na het serveren eventueel naar smaak toe.

Snijden
2
  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.
  • Snijd de paprika in blokjes, de pruimtomaat in parten en de rode ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng de komkommer, tomaat, rode ui, paprika, sojabonen en koriander in een saladekom.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Roerbak de vegetarische runderpuntjes 2 - 3 minuten.
  • Voeg de udonnoedels toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en vegetarische runderpuntjes toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer met de overige partjes limoen en de pinda's.
  • Vergeet de overige saus niet en voeg deze samen met de rode peper toe naar smaak.

This week's must-try HelloFresh recipes