Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1.25 teaspoon
Fresh ginger
150 g
Sweet potato
165 g
Cauliflower
¼ piece
Lime
½ sachet(s)
Curry powder
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
1.5 teaspoon
Ground paprika
1 piece
Bream fillet with skin
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
2 tablespoon
White wine vinegar
250 milliliters
Low sodium vegetable stock
15 g
[Plant-based] butter
Verwarm de oven voor op 200 °C (of 180 °C voor een heteluchtoven). Bereid de bouillon. Haal de boter uit de koelkast. Breng gezouten water aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de kleine rode ui. Rasp de gember. Schil de zoete aardappel en snijd deze in middelgrote blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Rasp de limoenschil en snijd de limoen in kwarten.
Kook de bloemkool 10 - 15 minuten in de pan met kokend water, of tot je gemakkelijk met de punt van een mes in de roosjes kunt prikken. Giet de bloemkool af en meng deze in de pan met een 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de helft van de knoflook en ½ tl kerriepoeder per persoon toe. Zet afgedekt opzij.
Verhit 1/2 el olijfolie in een andere pan met deksel en bak de zoete aardappel en de overige knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en dek af. Laat 15 - 20 minuten koken, of tot de zoete aardappel zacht is. Bewaar 2 el kookvocht per persoon en giet af. Pureer de zoete aardappel met een staafmixer. Voeg het bewaarde kookvocht, de gember, de helft van de room en ½ tl kerriepoeder per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
Rasp de parmezaanse kaas. Maak per persoon 2 - 3 cirkels van de geraspte parmezaanse kaas op een bakplaat met bakpapier. Bak 5 - 7 minuten in de oven en houd goed in de gaten. Haal de parmezaankoekjes uit de oven zodra ze enigszins goudbruin zijn. Leg het bakpapier met de parmezaankoekjes meteen op een deegroller of een fles om een gekrulde vorm te krijgen. Laat helemaal afkoelen.
Tip: Te veel parmezaankoekjes gemaakt? Bewaar ze bijvoorbeeld voor bij de borrel!
Breng in een koekenpan de wittewijnazijn (of witte wijn als je die hebt) aan de kook en voeg de rode ui en de overige room toe. Roer goed door. Haal van het vuur en voeg het paprikapoeder en de zachte boter toe. Klop met een garde tot de boter is opgelost. Haal de paprikaboter uit de pan en bewaar apart. Dep de dorade droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Smelt 1/2 el boter per persoon in dezelfde koekenpan. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid. Draai de dorade om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
Verdeel de bloemkool en de zoete-aardappelpuree over borden. Leg de doradefilet ernaast en giet de paprikaboter eroverheen. Garneer de puree en de dorade met het limoenrasp. Leg de parmezaankoekjes op de puree. Serveer met de overige partjes limoen.