Skip to main content
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes
Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

Dorade met paprikaboter en parmezaankoekjes

met zoete-aardappelpuree en bloemkool

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergens:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1.25 teaspoon

Fresh ginger

150 g

Sweet potato

165 g

Cauliflower

¼ piece

Lime

½ sachet(s)

Curry powder

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

1.5 teaspoon

Ground paprika

1 piece

Bream fillet with skin

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

2 tablespoon

White wine vinegar

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

15 g

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)3183 kJ
Calories761 kcal
Fat43 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate58 g
Sugar16 g
Dietary Fiber10.3 g
Protein32 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Stick Blender
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 °C (of 180 °C voor een heteluchtoven). Bereid de bouillon. Haal de boter uit de koelkast. Breng gezouten water aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de kleine rode ui. Rasp de gember. Schil de zoete aardappel en snijd deze in middelgrote blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Rasp de limoenschil en snijd de limoen in kwarten.

Bloemkool koken
2

Kook de bloemkool 10 - 15 minuten in de pan met kokend water, of tot je gemakkelijk met de punt van een mes in de roosjes kunt prikken. Giet de bloemkool af en meng deze in de pan met een 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de helft van de knoflook en ½ tl kerriepoeder per persoon toe. Zet afgedekt opzij.

Puree bereiden
3

Verhit 1/2 el olijfolie in een andere pan met deksel en bak de zoete aardappel en de overige knoflook 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de bouillon toe en dek af. Laat 15 - 20 minuten koken, of tot de zoete aardappel zacht is. Bewaar 2 el kookvocht per persoon en giet af. Pureer de zoete aardappel met een staafmixer. Voeg het bewaarde kookvocht, de gember, de helft van de room en ½ tl kerriepoeder per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.

Parmezaankoekjes maken
4

Rasp de parmezaanse kaas. Maak per persoon 2 - 3 cirkels van de geraspte parmezaanse kaas op een bakplaat met bakpapier. Bak 5 - 7 minuten in de oven en houd goed in de gaten. Haal de parmezaankoekjes uit de oven zodra ze enigszins goudbruin zijn. Leg het bakpapier met de parmezaankoekjes meteen op een deegroller of een fles om een gekrulde vorm te krijgen. Laat helemaal afkoelen.

Tip: Te veel parmezaankoekjes gemaakt? Bewaar ze bijvoorbeeld voor bij de borrel!

Paprikaboter maken
5

Breng in een koekenpan de wittewijnazijn (of witte wijn als je die hebt) aan de kook en voeg de rode ui en de overige room toe. Roer goed door. Haal van het vuur en voeg het paprikapoeder en de zachte boter toe. Klop met een garde tot de boter is opgelost. Haal de paprikaboter uit de pan en bewaar apart. Dep de dorade droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Smelt 1/2 el boter per persoon in dezelfde koekenpan. Bak de dorade 2 - 3 minuten op de huid. Draai de dorade om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.

Serveren
6

Verdeel de bloemkool en de zoete-aardappelpuree over borden. Leg de doradefilet ernaast en giet de paprikaboter eroverheen. Garneer de puree en de dorade met het limoenrasp. Leg de parmezaankoekjes op de puree. Serveer met de overige partjes limoen.

More delicious recipes with similar ingredients

Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

Veggie Meatballs with Roasted Vegetables & Baby Potatoes

with Greek-style cheese, herb dressing & Middle Eastern spices
Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney

Wildzwijnburger met jus van pikante uienchutney

met zoete aardappel-wortelpuree en veldsla
Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

Pulled chicken met coleslaw en maiskolf

met gekaramelliseerde rode ui en Turks broodje
Gepaneerde witte kaas met krieltjes

Gepaneerde witte kaas met krieltjes

met salade van puntpaprika
Naanburger met uienchutney

Naanburger met uienchutney

met kerrie-aardappelen, kruidenmayonaise en frisse salade
Gevulde kalkoenfilet met serranoham en rozemarijnjus

Gevulde kalkoenfilet met serranoham en rozemarijnjus

met gekleurde wortels, aardappelen en peultjes
Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

Stamppot van zoete aardappel en boerenkool

met witte grillkaas en uienjus
Varkenshaas met picklesmousseline

Varkenshaas met picklesmousseline

met knolselderijpuree en gestoofde broccoli
White Sausage with Potato Gratin

White Sausage with Potato Gratin

with fried garlic Brussels sprouts
Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

Fresh Rigatoni with Bacon & Asparagus

in creamy goat's cheese sauce with fresh herbs & arugula
Watercress Velouté with Bacon

Watercress Velouté with Bacon

with leek, cream & homemade tomato-focaccia croutons
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en paprika
Snelle vegetarische curry-noedelsoep

Snelle vegetarische curry-noedelsoep

met Javaanse wokpasta en gekookt ei
Krokant gebakken gnocchi met merguez

Krokant gebakken gnocchi met merguez

met garnalen in romige tomatensaus
Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

Tomaat-paprikasoep met gepocheerde kipfilet

met rozenbroodje en krulpeterselie
Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes

Gebakken gnocchi met gemarineerde kipfilethaasjes

met courgette en burrata
Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

Jambalaya-stijl rijst met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat
Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie

Risotto met serranoham en varkensworst van Brandt & Levie

met parmigiano reggiano, venkel en mascarpone
Runderburger met portobellosaus

Runderburger met portobellosaus

met aardappel-knoflookpuree en geroosterde wortel
Vegetarische burger met zelfgemaakte champignonroomsaus

Vegetarische burger met zelfgemaakte champignonroomsaus

met gebakken aardappelblokjes en venkelsalade

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Cheesy Chicken Birria Tacos

Cheesy Chicken Birria Tacos

with roasted bell pepper, sour cream & tomato salsa
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes
Steak with Balsamic Strawberry Jus

Steak with Balsamic Strawberry Jus

over garlic mash with sweet apple sauerkraut

This week's must-try HelloFresh recipes

Roasted Chicken Thigh over Paella-Style Rice

Roasted Chicken Thigh over Paella-Style Rice

with parsley, oregano & salami
Cod in Garlic Butter Sauce

Cod in Garlic Butter Sauce

with braised leek & green beans
Surinamese-Style Chicken Curry

Surinamese-Style Chicken Curry

with egg, potatoes & stir-fried green beans
Pork & Eggplant Grain Bowl with Tahini Sauce

Pork & Eggplant Grain Bowl with Tahini Sauce

with crispy onions, cherry tomato salad & fresh herbs
Oyster Mushroom Wraps with Garlic Yogurt Sauce

Oyster Mushroom Wraps with Garlic Yogurt Sauce

with potato wedges, quick-pickled onion & cucumber
Creamy Lemon Spaghetti with Walnut-Basil Topping

Creamy Lemon Spaghetti with Walnut-Basil Topping

with mini Roma tomatoes, courgette & spinach
Veggie Cheeseburger on Ciabatta

Veggie Cheeseburger on Ciabatta

with potato wedges, cucumber salad & caramelised onion
Ratatouille Soup with Camembert Ciabatta

Ratatouille Soup with Camembert Ciabatta

with eggplant topping & fresh rosemary
DIY Cheesy Pizza

DIY Cheesy Pizza

pick 'n' mix toppings: BBQ sauce, Greek-style cheese & more!
Chicken Sausage Bowl with Lemon Mayonnaise

Chicken Sausage Bowl with Lemon Mayonnaise

with couscous, fresh herbs & courgette
Honeyed Goat's Cheese Pearls with Pesto Giant Couscous

Honeyed Goat's Cheese Pearls with Pesto Giant Couscous

with courgette, fennel & toasted pumpkin seeds
Hoisin Chicken Burger with Cucumber Slaw

Hoisin Chicken Burger with Cucumber Slaw

on a carrot bun with potato wedges & beansprouts
Steak with Thai-Style Salad & Peanuts

Steak with Thai-Style Salad & Peanuts

with sesame-lime dressing, purple carrot & brown rice
Pork Tenderloin with Parmigiano Endive Gratin

Pork Tenderloin with Parmigiano Endive Gratin

with creamy mustard sauce & tomato-arugula salad
Salmon with Mango Chutney Glaze

Salmon with Mango Chutney Glaze

over furikake rice with fresh dill & pickled onion
Marinated Steak with Courgette Ribbon Salad

Marinated Steak with Courgette Ribbon Salad

with arugula, potatoes, tomato & dill
Creamy Spinach Dahl with Fried Tofu

Creamy Spinach Dahl with Fried Tofu

over golden rice with cucumber yogurt sauce
Chicken over Fragrant Tagine-Style Stew

Chicken over Fragrant Tagine-Style Stew

with dried apricots, buttered almonds & Middle Eastern spices
Fillet of Cod over Creamy Fennel Risotto

Fillet of Cod over Creamy Fennel Risotto

with green beans, Parmigiano Reggiano & spinach
Chicken Breast with Hollandaise Sauce

Chicken Breast with Hollandaise Sauce

with green beans & rosemary baby potatoes