Skip to main content
Aziatische stijl aubergine met ponzudressing

Aziatische stijl aubergine met ponzudressing

met quinoa en gezouten pinda's

Met dit recept tover je 418 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Extra groente
Eet mij eerst
Plantaardig
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

75 gram

Quinoa

½ bosje(s)

Bosui

½ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Sesamzaad, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten)

10 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Walnoten, Paranoten, Noten, Cashewnoten, Amandelnoten, Hazelnoten, Macadamianoten, Pistachenoten, Pecannoten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3147 kJ
Energie (kcal)752 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers18.7 g
Vezels15.3 g
Eiwitten23.1 g
Zout3.2 g
Potassium721.6 mg
Calcium54.4 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote wok of hapjespan
Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de quinoa.
  • Snijd de paprika in grote repen. Snijd de limoen in 4 partjes. Halveer de aubergine in de lengte en kerf in elke helft een ruitpatroon.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 minuten per kant.
Roosteren
2
  • Rasp de knoflook. Meng in een kom de knoflook, zoete Aziatische saus, sesamolie, de helft van de sojasaus en het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Leg de aubergine op een bakplaat met bakpapier, verdeel de saus erover en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Leg de paprika ernaast en besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon. Bak de groenten 10 - 15 minuten in de oven.
Bakken
3
  • Kook de quinoa, afgedekt, 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de bosui 3 - 4 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Garnering bereiden
4
  • Schaaf met een kaasschaaf of dunschiller in de lengte dunne linten van de komkommer. Gebruik eventueel een vork om de komkommer vast te houden.
  • Hak de pinda's grof.
Salade mengen
5
  • Meng in een saladekom de quinoa met de gebakken bosui, de sojabonen en de komkommer (zie Tip).
  • Roer de ponzu erdoor. Voeg vervolgens extra vierge olijfolie naar smaak, de overige sojasaus en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe.

Tip: Zorg ervoor dat de quinoa droog is. Duw het overtollige water eventueel uit de quinoa in een zeef.

Serveren
6
  • Verdeel de quinoasalade over de borden. Leg de aubergine en paprika erop.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui, de pinda's en het sesamzaad.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders