Skip to main content
50-50 Blended varkensworst met patatas bravas

50-50 Blended varkensworst met patatas bravas

met geroosterde bospeen en aioli

3.2
(204)

Met deze worst eet je de helft minder vlees en meer groente: de 50-50 worst bestaat namelijk voor de helft uit varkensvlees en de andere helft uit oesterzwammen!

Labels:
Familie
Allergenen:
Noten
Ei
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

200 gram

Bospeen

1 tl

Paprikapoeder

250 gram

Vastkokende aardappelen

100 gram

Varkensworst met paprika en amandel

(Bevat: Noten)

5 gram

Geschaafde amandelen

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Aioli

(Bevat: Ei, Mosterd Kan bevatten: Sesamzaad, Selderij, Gluten, Melk (inclusief lactose), Weekdieren, Soja, Vis, Lupine, Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3367 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten50 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers10 g
Vezels11 g
Eiwitten18 g
Zout1 g
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de bospeen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 cm.

Patatas bravas maken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.

Bospeen roosteren
3

Verwijder het loof van de bospeen en snijd in de lengte door. Snijd de dikkere bospenen in kwarten. Kook de bospeen in 6 – 8 minuten beetgaar in een pan met deksel. Giet af en verdeel de bospeen over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1 el olijfolie en 1 tl paprikapoeder per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bak de peen 15 – 20 minuten in de oven. Bestrooi in de laatste 5 minuten met het amandelschaafsel.

Worst bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de 50-50 varkensworst in 2 – 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur naar middelmatig en bak nog 10 - 12 minuten. Keer regelmatig om.

Peterselie snijden
5

Snijd de krulpeterselie fijn.

Serveren
6

Serveer de worst met de patatas bravas en de bospeen. Garneer de peen met krulpeterselie en serveer met de aioli.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders