Skip to main content
Spaanse stijl linguine met zeevruchten en vis

Spaanse stijl linguine met zeevruchten en vis

met garnalen, citroen en aioli

Wist je dat aioli een samenvoeging is van all en oli? De woorden voor knoflook en olie in het Catalaans!

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Mosterd
Ei
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

60 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

25 gram

Aioli

(Bevat: Mosterd, Ei Kan bevatten: Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose), Vis, Schaaldieren, Selderij, Tarwe, Sesamzaad, Weekdieren, Gerst)

½ stuk(s)

Paprika

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

(Bevat: Vis)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme vis- of groentebouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3917 kJ
Energie (kcal)936 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten89.7 g
waarvan suikers22.3 g
Vezels13.3 g
Eiwitten48.9 g
Zout3 g
Potassium425.4 mg
Calcium26.8 mg
Iron0.6 mg
Kom
Grote wok of hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in repen.
  • Meng in een kom de garnalen met de knoflook en de helft van het gerookte paprikapoeder (zie Tip).
  • Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Tip: Gerookt paprikapoeder is sterk van smaak. Houd je hier niet van? Gebruik dan minder paprikapoeder of laat het achterwege.

Garnalen bakken
2
  • Verhit een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met marinade 3 minuten.
  • Haal de garnalen uit de pan en bewaar apart.
Groenten bakken
3
  • Voeg de ui toe aan dezelfde grote wok of hapjespan en bak 1 - 2 minuten. Voeg de paprika en het overige gerookte paprikapoeder en bak nog 2 minuten. 
  • Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook.
  • Breek de pasta doormidden en voeg toe aan de saus. 
  • Laat, afgedekt, 7 - 9 minuten sudderen. Roer regelmatig door en verlaag eventueel het vuur als de saus te snel inkookt.
Garnering voorbereiden
4
  • Snijd de citroen in partjes. Snijd de peterselie fijn.
  • Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de saus en roer de helft van de peterselie erdoorheen.
Afmaken
5
  • Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 5 minuten koken, of tot de pasta gaar is (zie Tip).
  • Voeg de vismelange toe aan de pan en laat 1 - 2 minuten garen in de saus.
  • Voeg de garnalen toe en roer goed door. 

Tip: Zit er nog veel vocht in de pan? Haal het deksel dan na 2 minuten van de pan. Zit er te weinig vocht in de pan? Voeg dan nog wat bouillon toe.

Serveren
6
  • Serveer de pasta over de borden. Serveer met de overige citroenpartjes en de aioli.
  • Garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders