Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Potatoes
1 piece
Carrot
½ sachet(s)
Middle Eastern spice mix
1 piece
Cod fillet
½ piece
Tomato
1 piece
Hamburger bun with sesame seeds
40 g
Ravigote sauce
(Contains: Mosterd, Ei)
25 g
Radicchio & iceberg lettuce
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Flour
½ tablespoon
Olive oil
1.5 tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en de wortel en snijd beide in frieten van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Meng in een kom per persoon: 1 el bloem, 3 el water en 1/2 zakje Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Roer goed tot dat er een glad beslag ontstaat. Wentel de kabeljauw door het beslag zodat beide kanten bedekt zijn. Laat de kabeljauw rusten in het beslag totdat je gaat bakken.
Snijd de tomaat in plakjes. Bak de hamburgerbol de laatste 6 - 8 minuten mee met de frietjes in de oven.
Leg een bord met keukenpapier klaar om de vis na het bakken op te laten uitlekken. Verhit 3 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Zorg dat de olie goed heet is en leg de kabeljauw dan voorzichtig in de olie. Bak 2 - 3 minuten per kant, zonder te vis in de pan te bewegen. De vis is klaar als hij een goudbruin korstje heeft. Haal uit de pan en leg op het bord met keukenpapier.
Besmeer de onderkant van de hamburgerbol met een beetje ravigotesaus. Leg hierop een paar blaadjes sla, plakjes tomaat en de gebakken vis.
Verdeel de hamburgers over de borden. Serveer de frietjes en de overige ravigotesaus erbij.