Skip to main content

W11 - Veggie, Quick (20 mins) - Primary PTN: no protein

lime, coriander and scallions

Labels:
Veggie
Allergenen:
Noten
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ tl

Gemalen kurkuma

125 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

75 gram

Basmatirijst

250 gram

Bloemkool

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Gele currykruiden

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Noten, Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

60 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3630 kJ
Energie (kcal)868 kcal
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd22.5 g
Koolhydraten97.7 g
waarvan suikers12.2 g
Vezels15.9 g
Eiwitten23.1 g
Zout1.2 g
Potassium211.3 mg
Calcium86.1 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

1
  • Preheat the oven to 180°C. Rinse the chickpeas under cold water and allow to drain, then pat dry with kitchen paper. Transfer the chickpeas to a parchment-lined baking sheet and drizzle with olive oil. Season with salt and pepper and roast in the oven for 15 - 20 minutes.
  • Boil plenty of water in a pot or saucepan. Add the rice to the pot and cook for 8 - 11 minutes. Drain and set aside.
  • Chop the cauliflower into small florets.
  • Prepare the stock.
2
  • Finely chop the onion. 
  • Crush or mince the garlic.
  • Heat a drizzle of olive oil in large deepfrying pan over medium-high heat. Add the onion, fry for 3 - 4 minutes.
  • Add the gingerpaste, the garlic, and the yellow curry spices. Fry for 1 more minute.
3
  • Add the coconut milk, the stock and the cauliflower and let simmer for 8 - 10 minutes.
  • Meanwhile, chop the coriander.
  • Cut the lime into 4 wedges.
  • Add the turmeric and the juice of 1 lime wedge per person to the cauliflower curry. Let simmer for 1 - 2 minutes. Seasaon with salt and pepper.
4
  • Serve the rice topped with the cauliflower curry. 
  • Serve the chickpeas on top of the curry.
  • Garnish with the coriander and the chopped cashew nuts.
  • Serve with a lime wedge on the side. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders