Skip to main content
Vol-au-vent-plaattaart
Vol-au-vent-plaattaart

Vol-au-vent-plaattaart

met wortel, champignons en geraspte kaas

3.9
(82)

Wist jij dat de flammkuchen is ontstaan uit een trucje van broodbakkers om met een plat stukje deeg te testen of de houtoven heet genoeg was?

Tags:
Extra Veggies
•Calorie Smart
Allergens:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time40 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

125 g

Mushrooms

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

50 g

Pork mince

(May be present: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

50 g

Chicken fillets

5 g

Fresh curly parsley

(May be present: Selderij)

1 piece

Flammekueche

(Contains: Tarwe)

15 g

Grated Gouda

(Contains: Melk (inclusief lactose))

â…” piece

Carrot

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Olive oil

150 milliliters

Low sodium chicken stock

1 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Flour

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2624 kJ
Calories627 kcal
Fat26.2 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate58.6 g
Sugar7.6 g
Dietary Fiber9.5 g
Protein35.8 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Grater
•Pan with Lid
•Slotted Spoon
•Casserole
•Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de wortel fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rol 8 kleine gehaktballen per persoon van het boerengehakt.

Kip pocheren
2

Verlaag het vuur van de bouillon zodra deze kookt, en pocheer de kip, afgedekt, 4 - 5 minuten in de bouillon. Haal de kip uit de bouillon met een schuimspaan of een vork en snijd in stukjes. Bewaar de kip en de bouillon tot gebruik.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 4 - 5 rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Saus maken
4

Verhit de roomboter in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en wortel 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg 1 el bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Blus af met de wittewijnazijn, voeg de bouillon toe en roer goed door. Laat de saus 7 - 8 minuten inkoken.

Peterselie snijden
5

Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en bak 5 minuten in de oven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de kip en de helft van de peterselie toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.

Serveren
6

Verdeel de saus over de flammkuchen en beleg met de gehaktballetjes en de kaas. Bak 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Garneer de plaattaart met de overige peterselie. Snijd de plaattaart in stukken en verdeel over de borden.

This week's must-try HelloFresh recipes