Skip to main content
Veggie + protein - Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra
Veggie + protein - Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra

Veggie + protein - Volkoren penne met roodbaarsfilet als extra

met broccolini en pecorino

3.8
(90)
Tags:
Eat Me First

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

150 g

Green beans

1 piece

Red snapper

90 g

Wholegrain penne

100 g

Spinach

(May be present: Selderij)

5 g

Fresh lemon balm

20 g

Cream cheese

15 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

2 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories350 kcal
Energy (kJ)1465 kJ
Fat31.1 g
Saturated Fat16.7 g
Carbohydrate7.5 g
Sugar4.4 g
Dietary Fiber6.4 g
Protein6.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Colander
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng voor de pasta ruim water met een snuf zout aan de kook, in een pan met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de gehele broccolini in hapklare stukken.
  • Dep de roodbaarsfilet droog met keukenpapier en bestrooi de zijde zonder vel met peper en zout.
  • Pluk de blaadjes van de takjes citroenmelisse en snijd ze fijn.
Koken
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
  • Kook de broccolini 4 - 6 minuten mee, afhankelijk van hoe gaar jij je groente graag eet.
  • Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht.
Bakken
3
  • Verhit, wanneer de pasta en broccolini nog ongeveer 5 minuten moeten koken, 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui en knoflook 3 - 4 minuten aan. Voeg de spinazie toe en bak 1 minuut mee.
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de roodbaarsfilet 3 – 4 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak nog 1 – 2 minuten op de andere zijde.
Mengen
4
  • Voeg de penne en broccolini toe aan de hapjespan.
  • Doe ook de roomkaas, de helft van de citroenmelisse, de helft van de geraspte pecorino en per persoon 1/2 el wittewijnazijn en 3 el kookvocht bij de pasta.
  • Meng het geheel goed door. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe als je graag een wat nattere saus hebt. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden, leg de gebakken roodbaarsfilet erop met de velkant naar boven, en garneer met de pecorino en citroenmelisse.

This week's must-try HelloFresh recipes