De vissers van Fish Tales vangen hun tonijn zodat de oceaan zo min mogelijk wordt belast - één voor één met hengel en lijn.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red bell pepper
¼ piece
Onion
3 piece
Garlic
90 g
Spaghetti
½ can
Tinned cherry tomatoes
½ can
Tuna packed in water
(Contains: Vis)
5 g
Fresh basil
15 g
Olives & capers
15 g
Grated Italian cheese
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Balsamic vinegar
to taste
Salt and pepper
Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Snijd de paprika in dunne reepjes en de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in hapjespan en bak de knoflook, ui en paprika 2-3 minuten op middelhoog vuur.
Kook de spaghetti, afgedekt, in 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht. Voeg ondertussen de cherrytomaten uit blik toe aan de hapjespan met de paprika. Roer goed door en laat 8 - 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 250 gram groente, meer vitamine C dan de ADH én is het ook lekker snel klaar.
Laat de tonijn in een zeef uitlekken. Snijd het basilicum in reepjes. Hak de olijven en kappertjes fijn. Voeg de tonijn, olijven, kappertjes, de helft van het basilicum, 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en 25 ml kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer vervolgens de spaghetti erdoor. Meng goed en voeg eventueel extra kookvocht toe als de spaghetti te droog is.
Verdeel de spaghetti over diepe borden. Garneer met de geraspte Italiaanse kaas en het overige basilicum.