In een currypasta zijn Aziatische smaakmakers als gember, knoflook, limoenblad en citroengras fijngemalen, zodat jij in een handomdraai een kruidige curry op tafel zet. Voor het beste resultaat bak je de currypasta een paar minuten voordat je kokosmelk toevoegt, zo haal je de meeste smaak uit de ingrediënten
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
60 g
Basmatirijst
200 g
Broccoli
1 unit
Koolvisfilet zonder huid
(Contains: Vis)
40 g
Groene currypasta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
100 milliliters
Kokosmelk
15 g
Gezouten pinda's
(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)
1 tablespoon
Zonnebloemolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
• Kook 180 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. • Kook de rijst in 10 – 12 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
• Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. • Snijd de koolvisfilet in blokjes en meng met 1/4 van de groene currypasta. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
• Roerbak de broccoli 3 – 4 minuten. Voeg de overige currypasta toe en roerbak nog 1 – 2 minuten. • Voeg de kokosmelk en 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat, afgedekt, 4 – 5 minuten zachtjes koken. • Voeg de koolvis toe en stoof, afgedekt, in 2 – 3 minuten gaar.
Verdeel de rijst en de curry over de borden, breng op smaak met peper en zout en garneer met de gezouten pinda's.