Skip to main content
Snelle groene curry met witvis
Snelle groene curry met witvis

Snelle groene curry met witvis

Met broccoli, rijst en gezouten pinda's

3.8
(260)

In een currypasta zijn Aziatische smaakmakers als gember, knoflook, limoenblad en citroengras fijngemalen, zodat jij in een handomdraai een kruidige curry op tafel zet. Voor het beste resultaat bak je de currypasta een paar minuten voordat je kokosmelk toevoegt, zo haal je de meeste smaak uit de ingrediënten

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

60 g

Basmatirijst

200 g

Broccoli

1 unit

Koolvisfilet zonder huid

(Contains: Vis)

40 g

Groene currypasta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 milliliters

Kokosmelk

15 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3021 kJ
Calories722 kcal
Fat40 g
Saturated Fat15.5 g
Carbohydrate55 g
Sugar5.7 g
Dietary Fiber10 g
Protein35 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok

Cooking Steps

koken
1

• Kook 180 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. • Kook de rijst in 10 – 12 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

mengen
2

• Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. • Snijd de koolvisfilet in blokjes en meng met 1/4 van de groene currypasta. Breng op smaak met peper en zout. • Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur.

bakken
3

• Roerbak de broccoli 3 – 4 minuten. Voeg de overige currypasta toe en roerbak nog 1 – 2 minuten. • Voeg de kokosmelk en 50 ml water per persoon toe en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat, afgedekt, 4 – 5 minuten zachtjes koken. • Voeg de koolvis toe en stoof, afgedekt, in 2 – 3 minuten gaar.

serveren
4

Verdeel de rijst en de curry over de borden, breng op smaak met peper en zout en garneer met de gezouten pinda's.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes