Skip to main content
Auberginecurry met groene peper en cashewnoten
Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Auberginecurry met groene peper en cashewnoten

Met geurige kruiden en romige kokosmelk

3.5
(1,1K)

De groene peper is minder rijp en hierdoor milder dan de rode peper. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de peper, hoe scherper deze is. Kleine groene pepertjes kunnen dus ook erg heet zijn!

Allergens:
Selderij
Mosterd
Pinda's
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Basmatirijst

½ unit

Ui

¼ unit

Groene peper

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Limoen

¾ unit

Aubergine

75 milliliters

Kokosmelk

1 teaspoon

Kerriepoeder

(Contains: Selderij, Mosterd)

15 g

Gezouten cashewnoten

(Contains: Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

¼ unit

Groentebouillonblokje

½ teaspoon

Bruine suiker

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories665 kcal
Energy (kJ)2782.4 kJ
Fat25 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate91 g
Dietary Fiber9 g
Protein15 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Large Pan
Plate

Cooking Steps

1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de groene peper
2

Snipper ondertussen de ui. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn. Was de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Fruit de ui, groene peper en gember
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, groene peper en gember 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk de kokosmelk en 50 ml water per persoon in de pan, voeg het bouillonblokje en de suiker toe en roer door tot de currykruiden goed verdeeld zijn.

Voeg de courgette toe
4

Voeg de aubergine en limoenrasp toe en breng afgedekt aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken.

5

Voeg in de laatste minuut een ½ el limoensap per persoon toe aan de curry en breng op smaak met peper en zout.

Serveer het gerecht
6

Verdeel de rijst en curry over de borden. Garneer met de cashewnoten en besprenkel de maaltijd naar smaak met extra limoensap.

Tip! De kokosmelk kan eventueel klonten vormen. Dit betekent niet dat de melk niet meer goed is. De klonten zijn de vetbestanddelen van de kokosmelk die voor een extra volle smaak zorgen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes