Skip to main content
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Een smaakvol gerecht door verse kruiden en nootachtige kurkuma

4.1
(856)

Waan je in Azië met dit Oosterse gerecht! De verse gember, sojasaus en kurkuma geven dit gerecht lekker veel pit. Dit combineert goed met de zachte smaak van de Hollandse champignons. Heb je kaneel in huis? Voeg dan tegelijk met de kurkuma een ⅓ tl kaneel toe. Dit smaakt goed samen met de kurkuma en rozijnen!

Allergens:
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

20 g

Rozijnen-pittenmix

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

1 unit

Knoflookteen

¼ cm

Verse gember

85 g

Basmatirijst

¾ teaspoon

Gemalen kurkuma

½ unit

Rode ui

½ unit

Peen

62.5 g

Champignons

100 g

Biefstukreepjes

1 unit

Sojasaus

(Contains: Gluten, Soja)

1.5 unit

Bosui

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

¼ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories698 kcal
Energy (kJ)2920.4 kJ
Fat21 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate89 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Knife
Aluminum Foil

Cooking Steps

Rooster de rozijnen-pittenmix
1

Kook 175 ml water per persoon voor de basmatirijst. Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur en rooster de rozijnen-pittenmix 2 minuten op hoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn.

3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in dezelfde pan met deksel en fruit de helft van de gember en de helft van de knoflook een ½ minuut op laag vuur. Voeg de rijst, kurkuma, peper en zout toe en bak al roerende 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg het kokende water toe en kook de rijst, afgedekt, 10 minuten op laag vuur. Roer daarna goed door en laat afgedekt nagaren.

Roerbak de biefstukreepjes
4

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de peen en champignons in plakken. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en roerbak de biefstukreepjes 2 - 3 minuten op hoog vuur. Bestrooi met peper en zout, haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Voeg de sojasaus toe
5

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en bak de rode ui, peen, overige knoflook en overige gember 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg halverwege de champignons, sojasaus en peper naar smaak toe. Snijd ondertussen de lenteui in fijne ringen en voeg het grootste deel in de laatste minuut toe aan de groenten.

6

Voeg de biefstukreepjes, inclusief het bakvocht, toe aan de groenten en roerbak alles 1 minuut.

Garneer met de overige lenteui
7

Roer de rozijnen-pittenmix door de rijst en verdeel dit over de borden. Serveer de rijst met de gebakken groenten en biefstukreepjes. Garneer met de overige lenteui.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes