Wist jij dat een krieltje eigenlijk gewoon een normale aardappel is? Ze zijn klein gebleven door kou, vroege oogst of een plaag. Telers kunnen deze niet meer als gewone aardappel verkopen, omdat ze een verkeerde maatvoering hebben. Zo is het krieltje ontstaan!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Gele biet
200 g
Regenboogkrieltjes
1 teaspoon
Gedroogde tijm
40 g
Veldsla
30 g
Zongedroogde tomaten
40 g
Feta
(Contains: Melk (inclusief lactose))
10 g
Amandelen
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gele biet en snijd in blokjes van ½ cm. Zorg dat de gele biet net onder water staat in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en spoel kort af onder koud water.
Was ondertussen de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Verdeel de krieltjes met de tijm en de gele biet over een ovenschaal en meng met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en bak 25 – 30 minuten in de oven of dat ze goudbruin en gaar zijn.
Scheur ondertussen de veldsla klein. Snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng de veldsla met de zongedroogde tomaten in een saladekom.
Verkruimel de feta en hak de amandelen grof.
Voeg de feta, krieltjes en gele biet toe aan de salade. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, de zwarte balsamicoazijn, peper en zout (zie tip).
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de amandelen.