Skip to main content
Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep

met gemalen venkelzaad, dragonboter en een rozenbroodje

4.0
(804)

Van welke bekende saus is dragon de belangrijkste smaakmaker? (Het juiste antwoord is: Bearnaisesaus)

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Gerst
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Kastanjechampignons

80 gram

Portobello

1 stuk(s)

Biologisch wit rozenbroodje

(Bevat: Tarwe, Gerst Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten)

0.16 zakje(s)

Gemalen venkelzaad

100 ml

Slagroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse dragon

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

½ el

Bloem

½ el

[Plantaardige] roomboter

Energie (kcal)798 kcal
Energie (kJ)3339 kJ
Vetten50.6 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten65.2 g
waarvan suikers9.7 g
Vezels7.7 g
Eiwitten16.9 g
Zout4.1 g
Soeppan met deksel
Koekenpan
Garde

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven op 180 graden en bereid de paddenstoelenbouillon.
  • Haal de roomboter uit de koelkast.
  • Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui.
  • Snijd de kastanjechampignons en portobello in dunne plakken.
Bakken
2
  • Bak het rozenbroodje 8 - 10 minuten in de oven.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 4 minuten op hoog vuur.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook, ui en het gemalen venkelzaad 2 minuten.

Tip: Wist je dat paddenstoelen eigenlijk schimmels zijn? Qua voedingsstoffen doen ze echter niet onder aan groenten. Ze zijn rijk aan vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels - goed voor je energielevel, bloeddruk, darmfunctie en verzadigingsgevoel!

Soep maken
3
  • Voeg 1/2 el bloem per persoon toe aan de soeppan en roer tot alles vermengd is.
  • Voeg al roerend een scheutje van de bouillon toe en klop met een garde tot de bloem het vocht heeft opgenomen.
  • Voeg langzaam en al roerend de overige bouillon, slagroom en gebakken paddenstoelen toe aan de soeppan.
  • Breng aan de kook en laat, afgedekt, 5 minuten zachtjes koken.
Serveren
4
  • Snijd de dragon fijn en meng de helft door de roomboter (zie Tip).
  • Snijd het rozenbroodje in plakken en besmeer met de dragonboter.
  • Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overige dragon.

Tip: Niet bekend met de smaak van dragon? Proef dan eerst voordat je het aan de boter en de soep toevoegt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders