Ras el hanout is een klassiek Marokkaans kruidenmengsel. De naam betekent letterlijk het 'hoofd van de winkel' - een mix van de beste kruiden van de marktkoopman!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Orecchiette
½ sachet(s)
Ras el hanout
100 g
Half-om-halfgehakt
50 g
Spinazie
½ unit
Ui
½ unit
Rode paprika
½ unit
Handsinaasappel
20 g
Roomkaas
½ unit
Pruimtomaat
10 g
Cashewstukjes
¼ tablespoon
Olijfolie
¼ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Kook ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af, bewaar 25 ml kookvocht per persoon en laat zonder deksel uitstomen. Snipper de ui. Snijd de paprika en de tomaat in kleine blokjes. Pers 1/2 sinaasappel per persoon.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt in 2 - 3 minuten los. Voeg de ras el hanout toe en bak 1 minuut mee. Voeg de ui, paprika en tomaat toe en bak 4 - 5 minuten mee. Scheur de spinazie in delen klein boven de pan en roer door de groenten.
Voeg het kookvocht en sinaasappelsap toe aan de hapjespan en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de cashewstukjes goudbruin. Voeg de roomkaas en pasta bij de saus en meng goed door.
Verdeel de pasta over diepe borden. Besprenkel met de geroosterde cashewstukjes.