Skip to main content
Romige geitenkaas met uienjus
Romige geitenkaas met uienjus

Romige geitenkaas met uienjus

met wortel-spinaziestamppot en pecannoten

Receptontwikkelaar Babette: "Stamppot, in België ook wel 'stoemp' genoemd, staat bij mij en vele anderen regelmatig op tafel. In plaats van vlees, heb ik ervoor gekozen om er een klassiek vegetarisch element bij te serveren: geitenkaas met honing en noten. Perfect comfortfood!"

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Noten
Pecannoten
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Rode ui

65 gram

Babyspinazie

5 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten)

100 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ tl

Mosterd

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3659 kJ
Energie (kcal)874 kcal
Vetten46.2 g
waarvan verzadigd29.9 g
Koolhydraten91.3 g
waarvan suikers28 g
Vezels14.7 g
Eiwitten27.3 g
Zout2 g
Potassium2228.3 mg
Calcium174.1 mg
Iron2.7 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine steelpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Was of schil de aardappelen en wortel en snijd in kleine stukken. Kook de aardappelen en wortel 18 - 20 minuten. Kook de laatste minuut de spinazie mee.
  • Bewaar 75 ml van het kookvocht per persoon en giet af. Houd afgedekt apart.
Ui snijden
2
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. 
  • Verhit een flinke klont roomboter in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Bak de ui 5 - 6 minuten. Roer af en toe door.
  • Leg ondertussen de geitenkaas op een bakplaat met bakpapier.
  • Besprenkel met de honing en bestrooi met de pecanstukjes. Rooster de geitenkaas 6 - 7 minuten bovenin de oven.
Jus maken
3
  • Roer de suiker door de uien en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn. Bak 1 minuut verder. 
  • Voeg het achtergehouden kookvocht toe en laat 5 minuten inkoken (zie Tip).
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Tip: Is de jus na 5 minuten nog te waterig? Voeg dan 1/2 tl bloem per persoon toe en laat nog 1 - 2 minuten inkoken.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en groenten met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd, een klontje roomboter en een scheutje melk toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over borden.
  • Leg de geitenkaas erbovenop en besprenkel met de uienjus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders