Skip to main content
Pittige dahl met geroosterde aubergine en kruidige yogurtsaus
Pittige dahl met geroosterde aubergine en kruidige yogurtsaus

Pittige dahl met geroosterde aubergine en kruidige yogurtsaus

met rijst, cashewstukjes en verse kruiden

Wist je dat dahl in India zowel de benaming is voor dit gerecht als voor gespleten peulvruchten?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

40 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

90 ml

Kokosmelk

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Garam masala

¼ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Gele currykruiden

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ zakje(s)

Maizena

(Kan bevatten: Gluten)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geroosterde cashewnoten

(Bevat: Cashewnoten, Noten Kan bevatten: Macadamianoten, Noten, Paranoten, Pecannoten, Pistachenoten, Walnoten, Amandelnoten, Hazelnoten)

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

100 ml

Zoutarme groentebouillon

Voedingswaarden

Energie (kJ)3680 kJ
Energie (kcal)880 kcal
Vetten36.8 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten112.6 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels14.9 g
Eiwitten23.4 g
Zout0.9 g
Potassium741 mg
Calcium54.4 mg
Iron2.7 mg

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Kleine kom
Large Frying Pan
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. 
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd of rasp de gember fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, gember en gele currykruiden 2 - 3 minuten. 
Curry maken
2
  • Voeg de linzen, tomaat, garam masala (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en suiker toe. Bak 2 minuten.
  • Voeg de bouillon en kokosmelk toe. Kook, afgedekt, 15 - 17 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Aubergine bakken
3
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Bedek met maizena en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 9 - 12 minuten, of tot de aubergine gaar is. Schep regelmatig om.
  • Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de andere helft uit boven een kleine kom.
  • Snijd de verse kruiden fijn, maar zorg ervoor dat je ze apart bewaart van elkaar.
Serveren
4
  • Meng in een kom de yoghurt met de munt en wat citroensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst over diepe borden. Schep de curry, aubergine en de yoghurtsaus erbovenop.
  • Garneer met de koriander en de cashewnoten. Serveer de citroenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders