Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Red onion
1 piece
Garlic
¼ piece
Red chili pepper
¼ piece
Lemon
2.5 g
Fresh thyme
(May be present: Selderij)
½ piece
Courgette
75 g
Giant couscous
(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)
80 g
Shrimp
(Contains: Schaaldieren)
1 piece
Roma tomato
½ piece
Romano pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
½ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ piece
Low sodium vegetable stock cube
Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de rode peper fijn. Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de tijm en snijd de courgette, puntpaprika en tomaat in blokjes.
Breng ruim water aan de kook in een pan voor de parelcouscous en verkruimel het bouillonblokje er over. Voeg de parelcouscous toe en kook in 12 - 14 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan. Dep de garnalen droog met keukenpapier en roerbak de garnalen 3 minuten op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart, bewaar ook het bakvocht van de garnalen. Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de courgette, puntpaprika, tijm en citroenrasp toe en bak 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de garnalen met bakvocht en de tomaat toe aan de groenten. Breng op smaak met 1/2 el citroensap per persoon, peper en zout en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit. Voeg vervolgens de parelcouscous toe en meng het geheel goed. Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel naar smaak met extra citroensap.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?