Wat hebben een cashewnoot en een pinda gemeenschappelijk? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 teaspoon
Fresh ginger
½ piece
Courgette
½ piece
Bell pepper
¼ piece
Red chili pepper
110 g
Chicken mince with Indonesian spices
35 g
East Asian-style sauce
(Contains: Soja, Gluten, Tarwe)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Gluten, Tarwe)
7.5 g
Garlic paste
100 g
Mie noodles
(Contains: Tarwe)
10 g
Chopped cashews
½ piece
Shallot
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
Rasp de gember met een fijne rasp. Snipper de sjalot. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de sjalot en het kipgehakt 2 minuten. Voeg de rode peper, courgette en paprika toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de zoete Aziatische saus, gember, sojasaus en de knoflookpuree toe en meng goed.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de sojasaus of laat achterwege. Je kunt eventueel na serveren nog sojasaus naar smaak toevoegen.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Roer de noedels een paar keer goed door tijdens het koken. Giet daarna af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes.
Tip: Wist je dat cashewnoten rijk zijn aan ijzer en zink? Dit zijn twee belangrijke mineralen voor het lichaam - zink ondersteunt onder andere je afweersysteem en ijzer is belangrijk voor je energieniveau.