Skip to main content
Cheeseburgerbowl met smokey speciale saus

Cheeseburgerbowl met smokey speciale saus

met ciabattacroutons, sla en tomaat

Ketchup, mayonaise, mosterd en honing maken de ‘speciale saus’ van dit recept tot de perfecte combinatie van rokerig, romig, friszuur en zoet!

Allergenen:
Tarwe
Ei
Gluten
Rogge
Melk (inclusief lactose)
Soja
Mosterd
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat: Soja, Mosterd, Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Ei, Gluten)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat: Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten, Rogge, Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode ui

¼ head

IJsbergsla

30 gram

Smokey tomatenketchup

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

25 gram

Geraspte Tex-Mex kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3704 kJ
Energie (kcal)885 kcal
Vetten55.9 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten61.6 g
waarvan suikers18.5 g
Vezels6.1 g
Eiwitten33.3 g
Zout3.2 g
Trans Fat0.3 g
Potassium411.8 mg
Calcium44.7 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de helft van de ui en snijd de overige ui in halve ringen. 
  • Meng in een kom de rodewijnazijn met de suiker.
  • Voeg de gesnipperde ui toe aan de kom en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door en schep af en toe om. 

Weetje: Ui is een verrassende supergroente vol vezels, antioxidanten en vitamine C en B.

2
  • Snijd het brood in blokjes van 1 cm en voeg toe aan een kom.
  • Voeg het gerookte paprikapoeder toe en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Verdeel het brood over een bakplaat met bakpapier en bak 4 - 6 minuten in de oven, of tot het goudbruin kleurt.
  • Snijd de tomaat in blokjes en scheur de sla grof.
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger met de overige ui 8 minuten. Draai de burger halverwege om.
  • Voeg ondertussen de smokey tomatenketchup, mayonaise, mosterd en honing toe aan de kom met ingelegde ui.
  • Roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Serveer de sla en tomaat over de borden en verdeel alles eroverheen.
  • Besprenkel met de saus en garneer met de kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders