Skip to main content
Misozalm en salade met sesamdressing
Misozalm en salade met sesamdressing

Misozalm en salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel

3.3
(36)

Witte miso wordt gemaakt van sojabonen die zijn gefermenteerd met rijst, wat zorgt voor een witte of lichtbeige kleur. De smaak is wat milder en zoeter dan die van gewone misopasta.

Labels:
Extra groente
-30% koolhydraten
Allergenen :
Vis
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

½ stuk(s)

Gele wortel

½ head

Botersla

15 gram

Witte miso

(Bevat: Soja, Tarwe)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3323 kJ
Energie (kcal)794 kcal
Vetten64.9 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten15.3 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels6.8 g
Eiwitten29.8 g
Cholesterol0.3 mg
Zout3.2 g
Potassium124 mg
Calcium15.3 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Saladekom
Kleine kom
Kom
Rasp
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Meng in een kleine kom de ui met de wittewijnazijn en een scheutje heet water (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de helft van de knoflook toe aan een saladekom en bewaar apart.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan mee met de zalm. 

Salade maken
2
  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes. 
  • Rasp de wortel met een rasp. Snijd de sla fijn. Voeg de komkommer, wortel en sla toe aan de saladekom.
  • Meng in een kom de mayonaise, sesamolie, sojasaus en de helft van de miso (let op: zout! Gebruik naar smaak). 
  • Voeg toe aan de saladekom en meng goed.
Vis bakken
3
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. 
  • Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met de overige miso.
  • Bak de zalmfilet 2 - 3 minuten op de huid. Draai de zalm om en voeg de overige knoflook toe. 
  • Bak nog 2 minuten, of langer naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. 
Serveren
4
  • Hak de pinda's grof. 
  • Serveer de salade op diepe borden.
  • Leg de misozalm en de ingelegde ui erop.
  • Garneer met het sesamzaad en de pinda's.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders